top of page

Eezy United tiimin esittely: Mikaela "Micce" Ingberg


Micce työskentelee Eezy Unitedin HR- ja markkinointiasiantuntijana. Tätä ennen hän toimi Vaasanseudun Urheiluakatemian toiminnanjohtajana. Mikaela on työskennellyt yhteensä 10 vuotta eri urheiluorganisaatioissa ja järjestöissä. Hän tietää, että siirtymävaihe huippu-urheilusta uudelle uralle voi olla raju elämänmuutos, johon kaikki tukitoimet ovat tarpeellisia.


- Minulle tärkeä arvo tässä työssä on urheilijoiden auttaminen. Itselläni on aina ollut kova halu viedä urheilijoiden asioita eteenpäin. Jo aktiiviurallani pidin tärkeänä urheilijoiden asioiden kehittämistä. Olen toiminut monessa paikassa luottamustehtävissä urheilijoiden edustajana, Mikaela kertoo.


- Eezy Unitedin tiimissä hoidan muun muassa tiettyjä asiakkuuksia, markkinointiin liittyvät suunnitelmat, materiaalit ja sisällöt sekä urheilijoiden, eli työnhakijoiden sparrausta. Tämän ja ensi vuoden isoin projekti on Nikke Tryout, jota tehdään yhteistyössä Eezy Henkilöstöpalvelujen kanssa. Projektiin voi tutusta meidän Instagram-tilillämme, hän jatkaa.

Mikaela suorittaa HR- ja markkinointiasiantuntijan pestin ohessa myös markkinoinnin maisteriopintoja.


- Suoritan sivuaineena HR:n ja urheilupsykologian opintoja, jotka vahvistavat hyvin osaamistani. Tässä työssä oppii joka päivä jotain uutta. Pienessä tiimissä pääsee myös monipuolisesti tekemään asioita, joista itse on kiinnostunut, Mikaela kertoo.


Oma urasiirtymä


Mikaela teki ensimmäisen työuransa keihäänheittäjänä. Hän on suomalainen keihäslegenda, moninkertainen arvokisamitalisti ja olympiakävijä.


- Omalla kohdallani joudun lopettamaan urani jo ennen omaa päätöstäni. Se oli kerrasta poikki. Siinä hetkessä, kun olkapäävammani tapahtui. Harmittaa edelleenkin, sillä olisin halunnut päättää harvinaisen pitkän urani niin, että olisin itse tiennyt, että tässä on minun urani viimeinen heitto, Mikaela kertoo.


Hänen kohdallaan myös siirtyminen huippu-urheilusta uudelle uralle tapahtui nopeaa. Urasiirtymässä oli tukena yleisurheiluperhe.


- Minulla ei tullut tuumaustaukoa, sillä samalla viikolla, kun vamma tapahtui, Urheiluliiton silloinen puheenjohtaja Antti Pihlakoski soitti minulle, ja tarjosi töitä EM2012 -kisaorganisaatiosta. Se oli aikamoinen lottovoitto, että sain sen puhelun siinä hetkessä. Ja on upeaa, että meillä Suomessa on urheilujohtajia, jotka osoittavat tukensa ja välittämisensä urheilijalle suoraan oikealla hetkellä, Mikaela kertoo.


- Muistan vieläkin hänen sanansa: "Ei jotain niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin. Jos yhtään kiinnostaa, niin tule töihin”. Uran aikana olin tosi aktiivinen ja toimin eri rooleissa urheilumaailmassa. Uskon, että omalla aktiivisuudella pystyy vaikuttamaan siihen, millainen oma urasiirtymä on, hän jatkaa.


Mikaela kokee, että hän on saanut urheilu-uraltaan paljon hyviä vahvuuksia, joiden ansiosta hän on nyt myös osa Eezy Unitedin tiimiä.


- Ensimmäisenä tulee mieleen tietynlainen ongelmanratkaisukeskeisyys. Toisena ajanhallinta ja seuranta. Tämän lisäksi ehdottomasti itsensä kehittäminen ja uusien asioiden oppiminen. Olen pitänyt tietynlaisena oppina elämässäni myös valmentajani Tapio Korjuksen valmennusfilosofiaa, jossa ei kehitetä urheilijaa, vaan kehitetään koko ihmistä, hän kertoo.


Bonuskysymys


Tiimin esittelyn yhteydessä työkaverit saivat kysyä, minkä tahansa kysymyksen haastateltavalta. Tiimin yhteyspäällikkö Toni Dahlman halusi kysyä Mikaelalta, että minkälainen päivä se oli, kun Mikaela voitti MM-pronssia Göteborgissa vuonna 1995?


- Muistan siitä päivästä vain välähdyksiä, koska olin ihan fiiliksissä MM-finaalista. Minun valmentajani Tapio Korjus ei ollut paikan päällä, mutta me olimme yhteydessä puhelimitse. Muistan, kun hän sanoi minulle: ”Tänään on juhlapäivä. Tämä on sun hetki. Nyt lähdet vaan nauttimaan siitä”. Finaalissa heittäminen tuntuikin, että tämä on makeinta, mitä voi olla, ja jos saisin olla missä päin tahansa maailmaa, niin olisin täällä, tässä ja nyt. Minun tavoitteeni oli heittää kuuden parhaan joukkoon, mutta heitinkin ennätykseni, ja sain MM-mitalin. MM-pronssin myötä elämäni muuttui kertaheitolla.


357 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page