top of page

Eezy Unitedin kautta urheilijoita Ticketmasterille töihin

Urheilijoiden työllistäjä Eezy United ja tapahtuma-alan johtava lipunvälittäjä Ticketmaster Suomi työllistävät yhdessä urheilijoita. Ticketmasterin ICT spesialisti Valtteri Vikström sanoo urheilijoiden vahvuuksien näkyvän arjen työssä.

– Meille työllistyneet urheilijat ovat olleet todella hyvä rekry. He ovat olleet valmiita tekemään töitä ja heillä on valmiudet oppia, johon urheilutausta on varmasti opettanut. Näin vanhemman työntekijän näkökulmasta uskallus kysyä neuvoja ja sen jälkeen ottaa neuvot vastaan on hieno taito, jolloin on helppo opettaa työhön. Onnistuneiden rekryjen lisäksi myös yhteistyö Eezy Unitedin kanssa kerää kiitosta Vikströmiltä.

– Yhteistyö on sujunut hienosti ja alun rekryjen jälkeen jatkunut sopivan tiiviisti. Yhteydenpito on jatkuvaa ja Eezy United pitää aina huolta rekryttyjen asioista.

Samuel Sikstus: “Tavoitteellisuus ja tuloksen kautta eläminen on siirtynyt urheilijan arjesta työelämän arkeen.”

Entinen ammattijääkiekkoilija Samuel Sikstus on yksi Ticketmasterille työllistyneistä urheilijoista. Siirtymä ammattiurheilusta työelämään on sujunut luontevasti, vaikka työt alkoikin hieman yllättäen.

– Kun kausi loppui, olin Eezy Unitedin kanssa yhteyksissä. Sain todella nopeasti töitä Ticketmasterilta, josta vähän yllätyin, mutta johon tartuin kiinni. Olen aina tykännyt tehdä hommia ja opiskelen IT tradenomiksi, joten työpaikkakin oli todella sopiva ja kiinnostava. Nyt entisen kiekkoilijan tavoitteena on saada opinnot valmiiksi ja päästä kunnolla kiinni työelämään. Ticketmasterilla hän on viihtynyt todella hyvin, joka on auttanut siirtymävaiheessa.

– Täällä on ollut aivan mahtavaa olla töissä, olen tykännyt paljon. Työympäristö ja -porukka ovat huikeita, niin on kiva tulla aina tekemään töitä. Sikstus kokee urheilu-uran antaneen paljon avaimia työelämää varten, joita pystyy nyt hyödyntämään arjessaan.

– Tiimityöskentely on ehdottomasti iso vahvuus, joka joukkueurheilusta tulee. Lisäksi minulla oli useita ulkomaalaisia joukkuekavereita vuosien varrella, niin kielitaitoni kehittyi ja se on ollut tärkeää nyt työelämää ajatellen. Myös tavoitteellisuus ja tuloksen kautta eläminen on siirtynyt urheilijan arjesta työelämän arkeen. Yhteistyö Eezy Unitedin kanssa on ollut hyvin toimivaa myös urheilijan näkökulmasta.

– Silloin kun tarvitsin töitä, sain avun Eezy Unitedilta ja prosessi sujui sulavasti. Suosittelen myös muidenkin urheilijoiden hyödyntämään palvelua, omalla kohdallani se ehdottomasti kannatti.


Iiris Lehikoinen: “Kun on elänyt jännittävissä kilpailutilanteissa pienestä saakka, niin on oppinut toimimaan niissä tilanteissa.”

Joukkuevoimistelija Iiris Lehikoinen oli jo päättänyt urheilu-uransa, kunnes nyt jouluna hän päätyi takaisin lajin pariin. Uran huippuhetket hän koki nuorena, 15–16-vuotiaana, jonka jälkeen kilpaurheilu jatkui matalammalla tasolla loukkaantumisen jälkeen. Syksyllä 2021 hän päätti urheilu-uran ja siirtyi työelämään, mutta palasi vielä lajin pariin. Tällä hetkellä arki koostuu työstä Ticketmasterilla ja joukkuevoimistelusta.

– Siirtymä työelämään sujui mielestäni hyvin, kun olen urheilun kautta aina tottunut paljon tekemään arjessa ja tykkään siitä, kun tekemistä on paljon. Nyt kun palasin lajin pariin, niin urheilun yhdistäminen työelämään on sujunut tosi hyvin, kun harjoituksia on kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin parhaimpina vuosina. Viihdyn myös todella hyvin työssäni, täällä oli lämmin vastaanotto, pääsin hyvin mukaan ja meillä on tosi kiva porukka täällä.

Ticketmasterille Lehikoinen päätyi Eezy Unitedin urheilijahaun kautta. Työt alkoivat vauhdilla ja hänen hyvä asenne ja ratkaisukeskeisyys huomattiin heti myös Ticketmasterilla, kun työntekijää tarvittiin nopealla aikataululla lähtemään Ouluun työskentelemään tapahtumajärjestäjän tapahtumaan.

– Olin juuri aloittanut Ticketmasterilla, kun tuli tilanne, että tarvittiin nopeasti työntekijä reissuun Ouluun. Olen aina ollut seikkailunhaluinen, joten pakkasin kamat kasaan ja hyppäsin junaan. Tilanne jännitti todella paljon, mutta kaikki sujui lopulta hyvin. Lehikoinen kertookin urheilun antaneen paljon ominaisuuksia työelämään, joista yllättäen tulleella Oulun työmatkallakin oli apua.

– Vaikka jännittää, niin sitä osaa prosessoida. Kun on elänyt kilpailutilanteissa pienestä saakka, niin on oppinut toimimaan niissä tilanteissa. Lisäksi myös ehdottomasti tiimityöskentelytaidot ovat olleet todella tärkeät työelämää ajatellen. Urheilijat eivät aina itse ennen työelämään siirtymistä huomaa kaikkia niitä taitoja, joita urheilu on heille tuonut. Lehikoinen allekirjoittaa ajatuksen ja haluaa rohkaista urheilijoita luottamaan itseensä myös työelämässä.

– Monilla urheilijoilla tekeminen tulee luonnostaan ja he saattavat jopa aliarvioida omia kykyjään työelämässä. Luottamus itseensä ja omaan tekemiseen on tärkeää. Ainakin itse olen huomannut, että urheilutausta on auttanut monissa tilanteissa.

Ticketmaster on lipunmyynnin ja siihen liittyvän digitaalisen markkinoinnin ja mobiilipalveluiden osaamisen kansainvälinen johtava yritys. Ticketmasterin kautta myydään musiikki, festivaali- teatteri-, ja kulttuuri- sekä urheilutapahtumiin vuosittain yli 500 miljoonaa pääsylippua 32 maassa. Live Nation Entertainment on maailman johtava tapahtuma-alan yritys, jonka muodostavat Ticketmaster, Live Nation Media & Sponsorship.

318 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page