top of page

Eezy Unitedin tiimin esittely: Antti-Jussi "AJ" Niemi


Eezy Unitedin toimialajohtajana ja tiimin kapteenina toimii Antti-Jussi ”AJ” Niemi. Pitkän kiekkouran jälkeen, hän pyöritti maahantuontiyritystä. Muutama vuosi sitten hän alkoi rakentaa aktiiviurheilijoille ja uransa lopettaneille urheilijoille työelämän pelikirjaa.


- Toimialajohtajana työpäiväni ovat tosi monipuolisia. Hyvin paljon myyntipainotteisia, ja tietysti yleisten asioiden hoitamista. Urheilijoiden auttamista, sekä tiimiläisten jeesaamista. Erityisesti nyt, kun on avattu toimipisteet myös Tampereelle ja Jyväskylään, on yhdessä laitettu asioita alkuun, AJ kertoo.


AJ kertoo, että lähtökohta hänen työpäivälleen on auttaa löytämään urheilijoille ja valmentajille oikeanlaisia töitä, ja auttaa ammattiurheilijoita uran jälkeiseen elämään siirtymisessä jo ennen kuin siitä tulee ongelma. Hän toivoo, että tulevaisuudessa Eezy Unitedin palvelut olisi kaikkien urheilijoiden saatavilla mahdollisimman helposti.


- Meidän työmme keskiössä on urheilijat ja heidän auttamisensa. Urheilijoita on ympäri Suomea. On todella tärkeää, että saamme Unitedista valtakunnallisen. Tämä on yksi tärkeä tulevaisuuden tavoite.


- Urheilijoiden arvostuksen lisääminen työelämässä on myös tosi tärkeä asia, jonka haluan aina nostaa esiin. On tärkeää, että yritykset ymmärtävät urheilijoiden vahvuudet työelämässä. Urheilijoiden on myös tunnistettava omat vahvuutensa, ja osattava sanoittaa ne työnantajille. Uskon, että kokemusten ja onnistumisten kautta saadaan arvostusta nostettua, AJ jatkaa.


Oma urasiirtymä


Ennen Eezy Unitedia ja maahantuontiyritystä, AJ teki ensimmäisen työuransa ammattilaisjääkiekkoilijana 19 vuoden ajan. Hän pelasi 170 A-maaottelua Leijonissa, vuosia SM-liigan Jokereissa ja pari kautta myös NHL:n Anaheim Ducksissa. AJ avaa, että urheilija tietää itse, kun uran loppu lähestyy, ja omalla toiminnallaan pystyy vaikuttamaan siihen, miten uran jälkeinen elämä alkaa.


- Omassa urasiirtymässäni yksi iso asia oli se, että aloitin opinnot ammattikorkeakoulussa jo uran loppuvaiheessa. Sain opinnoista heti apua uuteen työelämään, kun kiekkouran päätyttyä perustin ystäväni kanssa maahantuontiyrityksen. Uusien töiden ohessa suoritin BBA-tutkinnon, AJ kertoo.


Kun häneltä kysyy, mitä vahvuuksia tai taitoa urheilu-ura on tuonut mukanaan nykyiseen työelämään, vastaus on selkeä.


- Kiekossa olin sinnikäs työmyyrä, ja se kai näkyy vieläkin. Kolme muuta vahvuutta on määrätietoisuus, täsmällisyys sekä kilpailuvietti.


Viimeisen vuoden aikana AJ on suorittanut työn ohella johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa (JYEAT). Hän toimii myös jääkiekkoasiantuntijana TV-lähetyksissä.


- Viihdyn hyvin nykyisessä pestissäni Eezy Unitedilla, ja en ole enää omia pelejä kaivannut. On mukavaa, kun ei ole aikatauluja, AJ sanoo.


Bonuskysymys


Tiimin esittelyn yhteydessä työkaverit saivat kysyä, minkä tahansa kysymyksen haastateltavalta. Jyväskylän aluejohtaja Lauri Karhunen halusi kysyä AJ:lta kysymyksen pilke silmäkulmassa, joka liittyy työssä vaadittavaan ominaisuuteen, kärsivällisyyteen: Kumman kautta olet oppinut enemmän kärsivällisyyttä – Eezy Unitedin perustamisen myötä kaksi viikkoa ennen koronapandemian alkamista vai sähköautosi toimitusta odottaessa?


- Tesla tuli päivässä, joten korona-aika opetti aika paljon kärsivällisyyttä, ja kehitti sietokykyä. Asiat eivät aina tapahdu heti, vaikka kuinka haluaisi.

290 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page