Lauri vetää Jyväskylän ja Kuopion alueen toimintaa. Hänellä on laaja liikunta-alan koulutus ja 12 vuoden työkokemus urheiluvalmennuksesta, lajiyhteistyön kehittämisestä sekä urheilu- ja seurajohtamisesta. Lauri tietää, mitkä urheilijan vahvuudet ja kyvyt ovat nykypäivän ja tulevaisuuden työelämätaidoissa valttia.
- Aluejohtajana minun työpäiväni ovat usein yritysyhteydenpitoa sekä myyntiä, hakijoiden tai työntekijöiden kanssa keskustelua ja asioiden hoitamista, yhteistyökeskusteluja paikallisten toimijoiden kanssa. Päivissä tapahtuu yllättävän paljon, joten teen myös työsuunnittelua ja priorisointia, muuten ei pärjää, Lauri kertoo.
- Viimeiset pari kuukautta on ollut perehtymistä kaikkeen, ja nyt on alkanut toimimaan oikein hyvin. Koen, että olen kuin kala vedessä, sillä tässä on hyvin samanlainen kohderyhmä kuin toiminnanjohtajan tehtävissä eli urheilijat, seurat ja yritykset. Henkilöstövuokraus on uusi juttu, ja sitä opetellaan, Lauri jatkaa.
Jyväskylän toimipiste avattiin elokuussa. Toiminta on hyvin alussa vielä, mutta valmentajan polulta mukaan tarttunut tavoitteellisuus heijastelee Laurin tulevaisuuden työsuunnitelmissa.
-Teen kovasti hommia, että Jyväskylän toiminta kasvaa, ja että me saamme hyvää palautetta, että palvelu pelaa. Tavoitteena on palkata lisää tiimiläisiä.
Oma urasiirtymä
Lauri avaa, että urheilukielessä urasiirtymä -termiä on ollut tutumpaa yhdistää enemmän urheilijoihin kuin valmentajiin. Tästä huolimatta valmentajat, ja muut urheilun ammattilaiset ovat usein hyvin laaja-alaisesti kiinnostuneita työtehtävistä myös urheilun ulkopuolella. Ennen Eezy Unitedia hän toimi viimeiset neljä vuotta JYP Juniorit ry:n toiminnanjohtajana, ja sitä edeltävät viisi vuotta sujui seuratyön parissa Helsingin Jokereissa. Oppiminen on ollut hänelle aina tärkeä arvo niin ammatillisesti, kuin elämässä yleensä.
- Silloin, kun itse urheilin, olin loma-ajat aina töissä. Kun siirryin parikymppisenä koululaisurheilijan profiilista opiskelijaksi, olin opintojen ohella aina töissä. Ja kun opinnot päättyivät, ja siirryin työelämään, olen aina opiskellut työn ohessa. Onneksi olen osannut yhdistellä asioita elämäntilanteeseen nähden sopivassa suhteessa, Lauri kertoo.
Valmennusura on ollut Laurille kokemusrikas ihmisenä kasvamisessa ja ammatillisessa kehittymisessä. Oman ammatillisen osaamisen vahvistaminen on merkittävä osa myös nykyisen työn tekemistä, ja siihen hän on saanut hyvän pohjan valmentajan polulta.
- Koen, että valmentamisen kautta on tullut hyvä itsetuntemus ja itseluottamus, yhteisössä toimiminen, vuorovaikutustaidot sekä tavoitteellisuus.
Bonuskysymys
Tiimin esittelyn yhteydessä työkaverit saivat kysyä, minkä tahansa kysymyksen haastateltavalta, ja Tampereen aluejohtaja Jussi Piha halusi kysyä Laurilta, että kumpi on kehittänyt painetilannetta enemmän: seura-arjen pyörittäminen vai kolmen lapsen aamutoimien pyörittäminen?
- Mottoni on ollut alusta asti, että lapset opettavat, eli lapset ja aamut opettavat enemmän, ja pidän sitä arvokkaampana oppina kaikessa tunteiden kirjossa. Se on sellaista syväoppimista. Ja totta kai ammatillisesti on opettanut seura-arjen pyöritys.
Comments