top of page

Esittelyssä: Eezy Unitedin agentit Pohjanmaalla

Pääkaupunkiseudulta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Turusta tuttu Eezy United -konsepti laajenee Pohjanmaalle. Vaasassa jalkapallon parissa vakuuttavaa uraa luonut Satu Autio on toiminut vajaa vuoden Eezyn asiakkuuspäällikkönä Pohjanmaan alueella. Nyt hän laajentaa työtään myös Unitedin puolelle. Seinäjoen Eezyn riveissä HR-konsulttina toimiva entinen ammattipesäpalloilija Essi Ritola ottaa oman työnsä ohella vastuun urheilijahaun haastatteluista. Niin Aution kuin Ritolankin sydän sykkii urheilulle, joten he ottavat uudet vastuualueensa urheilijoiden ja valmentajien auttamisesta innoissaan vastaan. 

 

Autio tuo mukanaan vankan taustan niin jalkapallon kuin henkilöstöalan parista. Hän on toiminut Vaasa Football Cupin toiminnanjohtajana ja Vaasan Palloseuran operatiivisena johtajana, ja aiemmin hän on työskennellyt henkilöstöalalla Pohjanmaan alueella. 


– Pelaaja-arki on ollut mulle tosi vahva kokonaisuus vastuullisesti, koska organisaation johtajana täytyy ymmärtää urheilijan arki kokonaisuudessaan. Pitää ymmärtää, miten urheilija pystyy tekemään muita töitä tai opiskelemaan ja samalla panostamaan urheiluun täysillä, hän kertoo.  

 

Ritola pelasi pesäpalloa kaksikymmentä vuotta, joista viisi viimeistä kautta korkeimmalla sarjatasolla, Superpesiksessä. Urheilu-uransa ohessa hän on tehnyt paljon  erilaisia töitä ja päätynyt työharjoittelun kautta Eezylle HR-konsultiksi. Hän opiskelee tradenomiksi ja haaveilee opinnoista kauppakorkeakoulussa.  

 

Pitkän uran joukkueessa pelanneena Ritola nostaa vahvuudekseen tiimityöskentelyn. Hän sanoo myös ymmärtävänsä, miten urheilijan arki toimii ja miten paljon työnantajalta vaaditaan joustoa. Ritola uskoo kokemuksensa auttavan häntä työssään.  


– Kun tiedän, mitä se urheilijan arki on päivästä toiseen ja tiedän myös ne realiteetit varsinkin naisten puolella urheilussa, ymmärrän, että siinä ohessa on yleensä pakko jonkin verran tehdä töitä, hän kertoo. 

 

Matka tuottavaan urheiluun on pitkä. Ritola kuitenkin näkee, että työn tekeminen voi myös tuoda mukavaa vastapainoa urheilulle. Hänen mukaansa työstä voi olla urheilijalle muutakin kuin taloudellista hyötyä. 

 

– Haastattelen ihmisiä ja tehtävänäni on löytää heistä parhaat ominaisuudet ja mahdollisuudet urheilun asettamissa rajoissa. Satun kanssa teemme yhteistyötä, ja hänen tehtävänään on sitten löytää asiakkuuksia, joihin nämä haastattelemani urheilijat sopisivat töihin, Ritola kertoo. 

 

– Oon tosi onnellinen, että ollaan löydetty vahva urheilutaustainen HR-henkilö tänne. Essin osaaminen on jäätävää, Autio ylistää.  

 

Eezyn asiakkuuspäällikkönä Aution työtehtäviin kuuluu hallita kontakteja ja etsiä

yrityksiä, jotka voisivat lähteä mukaan. Asiakastyössä hän pyrkii parhaansa

mukaan löytämään ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin.  

 

– Mitä paremmin me tunnistetaan urheilumieliset yritykset, sitä paremmin me pystytään auttamaan alueen urheilijoita, Autio sanoo. 

 

Hän kertoo, että heillä ymmärretään, mitkä yksiköt, toimipaikat ja firmat voisivat olla niitä urheilijapositiivisia paikkoja, jotka ymmärtävät urheilun tarkoitukset ja vaatimukset. Hän ylistää Eezy Unitedia urheilun vaatimusten ymmärtämisen levittämisestä yrityksille. 

 

– Eivät kaikki ymmärrä, mitä urheilu vaatii, eikä voikaan ymmärtää. Mutta sitä varten on Eezy United, hän toteaa. 

 

Ritolan pitkä tausta ammattipesäpalloilijana on yksi syistä, miksi hän haluaa tehdä tätä työtä. Oman kokemuksensa myötä hän ymmärtää kaksoisuraan liittyvät haasteet ja mahdollisuudet. Hän näkee urheilijoiden potentiaalin ja uskoo siihen, vaikka ansioluettelo olisi käytännössä tyhjä. 

 

– Mulla on henkilökohtainen halu auttaa muita urheilijoita, koska oon nähnyt sen polun ja nähnyt, mitä se vaatii. Tiedän, mitä se parhaimmillaan ja pahimmillaan on, Ritola kertoo. 

 

Autio yhtyy Ritolan auttamisen haluun. Hän kertoo alueella olevan paljon urheilijoita, joilla on valtavasti potentiaalia ja jotka tarvitsevat apua sen valjastamisessa.  


Pohjanmaan United agentit Satu ja Essi

– Urheilijoilla on käsittämätön tahtotaso. Jos sen saa urheilusta käännettyä työelämään ja pystyy sillä urheiluun laittamallaan fokuksella ja panoksella tekemään töitä, niin se on aika kova asia, Ritola hymyilee. 

 

Autio nostaa esille myös taustahenkilöt urheilijoiden takana. Myös he voivat kaivata apua esimerkiksi urasiirtymien kohdalla. Hän painottaa, että omana itsenään pääsee hyvin pitkälle. Naiset kannustavat kaikkia urheilun parissa toimivia, työllistymisessä apua kaipaavia ottamaan rohkeasti yhteyttä. 


– Oot mikä oot, ole meihin yhteydessä sellaisena kuin olet. Se riittää, Autio kannustaa. 


149 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page