top of page

Moukarinheittäjä Sara Killinen kevytyrittäjänä Eezy Unitedilla

Päivitetty: 9. toukok. 2023


Eezy Unitedilla työharjoitteluaan suorittaa Suomea viime kesän EM-kisoissa edustanut Sara Killinen, joka opiskelee tiedotusta ja suhdetoimintaa Yhdysvalloissa Virginia Techissä. Työn ja urheilun yhdistämisestä blogikirjoituksia kirjoittava Killinen toimii kesän ajan Eezyn kevytyrittäjänä.


”En oikeastaan ollut ymmärtänytkään, että kevytyrittäjyys voisi olla vaihtoehto esimerkiksi opiskelun ja urheilun ohessa, ja vieläpä sen ollessa näin yksinkertaista”, Killinen hehkuttaa.


Kun Mikaela ”Micce” Ingberg kysyi Killiseltä, josko häntä kiinnostaisi kesätyö Eezy Unitedilla, innostui Killinen välittömästi. Vaikka hänen lähitulevaisuutensa välittömät unelmat piilevätkin urheilussa, tahtoo hän samalla olla valmis kehittämään ammattitaitoaan PR:n, viestinnän ja bisneksen merkeissä.


”Vaikka urheilu-urani onkin vasta alkumetreillä, tahdon olla valmis tulevaan urasiirtymään, jossa toivottavasti pystyn hyötymään urheilu-urani aikana tehdyistä kontakteista”, Killinen kertoo, ”Tiedän, että jossain vaiheessa elämääni haluan myös päästä täysipäiväisesti tekemään töitä, kun eläköidyn urheilusta".


Koska Killinen palaa Suomeen vasta NCAA:n mestaruuskilpailujen jälkeen kesäkuussa, on etätyö, jonka Eezy United hänelle mahdollistaa, paras mahdollinen tapa aloittaa työharjoittelu. Haastattelut asianomaisten kanssa hän hoitaa videopuheluiden avulla.


”Joustavaa työnantajaa ei ole helppo löytää, joten olen enemmän kuin kiitollinen, että Eezy United tarjosi paikkaa minulle.”


Urheilijankin on hyvä saada kokemusta työelämästä


Täysipäiväisenä opiskelijana Yhdysvalloissa Killinen on tottunut pitämään itsensä kiireisenä. Useana päivänä viikossa hän lähtee kotoaan Blacksburgista aamulla klo 7.30 aikoihin ja viettää kampuksella, jossa koulu-, urheilu- sekä extra-aktiviteetit tapahtuvat, yli kellonympäryksen. Hänelle kiireinen arki kuitenkin sopii ja hän myös painottaa itsensä kehittämistä ja haastamista treenien ulkopuolellakin. Hänen mukaansa se kehittää paitsi itsekuria ja säntillisyyttä, myös aikataulutuskykyä ja omien voimavarojen tuntemista.Työn ja urheilun yhdistäminen on Killiselle arvokas kokemus. Hänestä urheilijanakin on saatava kokemusta työelämästä, edes pienin määrin, jotta kaikki elämän realiteetit eivät pörräisi pelkän urheilun ympärillä. Hän on pyrkinyt hankkimaan työkokemusta lähes joka lomalle, vaikka myöntääkin menneensä joskus liian pitkälle ja yrittäneen venyä liian moneen suuntaan samanaikaisesti.


Killinen kertoo oman kokemuksensa työelämästä olleen vaihteleva: monet työnantajat eivät ole ymmärtäneet hänen olevan samanaikaisesti huipulle tähtäävä urheilija, vaan ovat nähneet hänet kuin kenet tahansa toisen työntekijän. Sen vuoksi työskenteleminen Eezy Unitedille on hänelle tärkeä ja mieluisa kokemus, sillä hänen työtään myös urheilijana arvostetaan.


”Olen ollut nyt kaksi ja puoli vuotta opiskelemassa Jenkeissä, ja yksi valtavista kulttuurieroista Suomen ja Yhdysvaltojen välillä on kyllä urheilijoiden arvostus työelämässä; Siinä missä Suomessa urheilu-ura nähdään lähinnä haaskattuna aikana ja ansioluettelon tyhjyytenä, Yhdysvalloissa urheilu-uraa arvostetaan äärettömästi ja urheilijat ovat erittäin haluttuja työmarkkinoilla. Toivon kovasti, että myös Suomen työmarkkinoilla aletaan arvostamaan urheilijoiden siirtyviä taitoja enemmän. Mielestäni Eezy United tekee mahtavaa työtä urheilijoiden eteen”, Killinen ylistää.


Mikä kevytyrittäjyys?


Onko mielessäsi timanttinen liikeidea, mutta yrittäjän byrokratia ei houkuttele? Ei hätää, Eezy tarjoaa sinulle mahdollisuuden kevytyrittäjyyteen, joka on lähtökohtaisesti sinulle täysin ilmaista siihen saakka, kunnes laskutat asiakastasi.


Kevytyrittäjyys on epävirallinen, mutta hyvin yleinen termi laskutuspalvelun asiakkaille. Laskuttajalla itsellään ei tarvitse olla omaa Y-tunnusta pystyäkseen laskuttamaan asiakkaitaan, vaan laskutuspalvelu hoitaa vaivalloiset paperityöt puolestasi. Täten kevytyrittäjäksi ryhtyminen on erittäin riskitöntä ja erinomainen mahdollisuus aloittaa ura oman liikeidean merkeissä. Äärettömän helpot menettelytavat takaavat mukavan tavan työllistää itse itsensä.


Vaivalloiset paperityöt eivät vie aikaasi, kun rekisteröidyt kevytyrittäjäksi Eezyn kevytyrittäjäpalvelussa. Tunnistauduttuasi ja täytettyäsi omat tietosi tilillesi, voitkin jo aloittaa työsi ja alkaa laskuttaa Eezyn kevytyrittäjäpalvelun kautta. Toimeksiantajasi maksettua laskun, Eezy maksaa sinulle palkan ja huolehtii verotukseen liittyvistä velvoitteista.


Tutustu Saraan paremmin tässä

Lue lisää kevytyrittäjyydestä tässä205 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page