top of page

Työelämän menestystarinoita: ammattigolffarit Finance Linkillä 

Finance Link, laskurahoituksen edelläkävijä, rahoittaa suomalaisia menestystarinoita – ja tarjoaa arvokasta pääomaa työntekijöilleen matkalla menestykseen. Myyntineuvottelijoina osana telemarkkinoinnin tiimiä työskentelevät ammattigolffarit Santeri Lehesmaa ja Jesse Waaralinna. Työpaikan joustavuus ja urheilijalähtöisyys mahdollistavat suurien unelmien tavoittelun.  


Kuva: Mikko Sintonen

Eurooppa Tourin voittoa urallaan tavoitteleva Lehesmaa pelaa toista kauttaan ammattilaisena. Finance Linkillä hän on työskennellyt reilun vuoden palattuaan Suomeen yliopistosta Yhdysvalloista. Kauppatieteiden kandidaatin opinnot Arizonan yliopistossa koulivat urheilijasta ahkeran ja tehokkaan ajankäyttäjän. Lehesmaa kertoo, ettei yliopisto-opintojen päätyttyä ollut valmis siihen, että elämä olisi pelkkää golfia. Hän kokee työelämän tasapainottavan hektistä ja tavoitteellista urheiluarkea.  

 

– Collegen aikaan totuin siihen, että elämässä on lajin lisäksi muutakin. Se on mun mielelle sopinut aina, että on joku tasapaino. Välillä on ollut haasteita, kun en pysty tehdä mitään puolivaloilla ja haluan myös töissä tehdä täysillä ja hyvää tulosta, Lehesmaa kertoo. 

 

Lehesmaan hyvät kokemukset Finance Linkillä työskentelystä kantautuivat myös hänen ystävänsä Jesse Waaralinnan korviin. Nordic Liigaa pelaava Waaralinna on nyt työskennellyt yrityksessä muutaman kuukauden ajan. Lisäksi hän opiskelee Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä.  

 

Kuva: Mikko Sintonen

– Kuulin Santerilta, että täällä homma on toiminut tosi hyvin ja työnteko on ollut

joustavaa ja mielekästä. Se kuulosti niin hyvältä mun korvaan, että hyppäsin Eezy Unitedin kautta tänne mukaan. Tää on toiminut harjoittelun kanssa tosi hyvin, Waaralinna kuvailee.  

 

Kun talvisin lajin ohella on enemmän aikaa, kilpailuhenkinen Lehesmaa haluaa tehdä töitä. Työelämä ja rahoitusala kiinnostavat häntä, minkä lisäksi hän kokee saavansa turvaa siitä, että on olemassa “plan b”, joksi hän kuvaa työelämää tässä uran vaiheessa. Etenkin uran alkuvaiheessa työnteko urheilun ohella on myös taloudellisesti välttämätöntä suurelle osalle urheilijoista. 

 

– Kun tekee urheilun ohessa töitä, se vie painetta pois golfilta. Se, että saatko ruuan lautaselle tai vuokran maksettua ei riipu siitä, miten menestyt kilpailuissa, Waaralinna komppaa. 

 

Waaralinna on kiitollinen päästessään tekemään oman alansa töitä jo urheilu-uran aikana. Hän kokee tärkeäksi valmistautua urasiirtymään opiskelemalla ja tekemällä töitä. 

 

– Haluan viedä myös tutkintoani eteenpäin, ettei se jäisi irralliseksi. Työ Finance Linkillä on ollut loistava osa sitä kokonaisuutta, Waaralinna sanoo. 

 

Lehesmaan ja Waaralinnan tyypillinen arkipäivä alkaa punttisalilta ennen työpäivää. Miehet työskentelevät viidestä seitsemään tuntia toimistolla ja suuntaavat illaksi lajiharjoituksiin. Kokonaisuudessaan golfiin kuluu heiltä päivässä useita tunteja, ja kesän kilpailukaudella määrät moninkertaistuvat. Miten on mahdollista yhdistää työnteko näin vaativaan arkeen? 

 

– Voin itse ainakin sanoa, että Finance Linkin ja Eezy Unitedin puolesta tämä on sujunut niin hyvin, etten olisi voinut edes uskoa. Työ on ollut tosi joustavaa ja tuntunut siltä, että on saanut tehdä koko ajan omilla ehdoilla, Lehesmaa kertoo. 

 

Lehesmaa sanoo, että aluksi työsopimuksen tekeminen arvelutti, sillä hän pelkäsi urheilun ja työn yhdistämisen olevan haastavaa. Myyntineuvottelijoiden työnkuva ja Finance Linkin joustavuus kuitenkin mahdollistavat urheilun ja työn sujuvan yhdistämisen. Urheilijat kokevat työn tavoitteet motivoiviksi ja syttyvät siitä, että saavat aloittaa päivänsä tyhjältä pöydältä kohti tavoitteita. Oman työn konkreettisen jäljen näkeminen kannustaa heitä. Lisäksi Waaralinna sanoo, että Finance Link on tehnyt kiireisenkin urheiluarjen aikataulutuksesta niin helppoa kuin mahdollista.  

 

– Meidän tiimi on niin hyvä urheilijalle, koska sä voit ottaa töitä omaan tilanteeseesi sopivan määrän, kunhan hoidat hommat hyvin ja kommunikoit. Ei oo mitään parempaa tapaa yhdistää lajia ja työntekoa, Lehesmaa ylistää. 

 

Telemarkkinoinnin tiiminvetäjä Joonas Siltamies kiittelee Lehesmaan ja Waaralinnan kilpailuhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Urheilu-uralla kehittyneet vahvat psyykkiset taidot heijastuvat myös työpaikalle. Miehet haluavat myös jatkuvasti kehittää itseään. Tiimi koostuu vakituisista työntekijöistä, jota täydentää iso joukko joustavammilla ajoilla työskenteleviä opiskelijoita ja urheilijoita. Siltamies näkee, että väen vaihtuminen pitää porukan pirteänä ja tuo vaihtelua päiviin. Tiimi saa valtavasti lisäarvoa Lehesmaan ja Waaralinnan kaltaisista työntekijöistä. 

 

– Siinä on erilainen energia. Pojat tulee aamulla pirteinä ja energisinä treenien jälkeen töihin ja se näkyy myös työn laadussa sekä tehokkuudessa. Meidän tiiviissä porukassa hyvä energia myös leviää muille, Siltamies kehuu.   

 

– Tavoitteellisuuden ja itsensä tuntemisen lisäksi ajankäytön taidot muokkaavat urheilijoista hyviä työntekijöitä. Urheilijat ymmärtävät esimerkiksi sen, miten arvokasta aika on. Urheilussa, etenkin jos sen yhdistää työhön tai opiskeluun, oppii priorisoimaan aikaa, mutta myös käyttämään sitä, Lehesmaa jatkaa. 


Finance Link uskoo suomalaisten yritysten rohkeuteen haastaa, kasvaa ja työllistää. Nämä arvot ohjaavat myös yrityksen omaa toimintaa – Lehesmaa ja Waaralinna pääsevät rakentamaan omia urheilun menestystarinoitaan joustavan ja rohkean yrityksen kanssa.  Kannustava työyhteisö luo urheilu-uralle turvalliset puitteet, jolloin energiset ja tehokkaat urheilijat antavat yritykselle parhaansa. Finance Linkin luottamus ja usko omiin työntekijöihinsä mahdollistaa suurien unelmien tavoittelun kaikilla elämän osa-alueilla. 

 

– Mun suurin tavoite on luoda menestyvä ammattiura golfissa, mitä se ikinä pitääkään sisällään. Haluan elää ja toteuttaa omaa intohimoani pitkään. Kirkkain unelmani on aina ollut Ryder Cupissa pelaaminen. Uran jälkeen haluan tehdä merkityksellistä työtä ja löytää uusia intohimoja ja tavoitteita. Finance Link tukee tätä matkaa tosi hyvin, Waaralinna hymyilee. 

 

Teksti: Veera Perälä. 

   

Tutustu Finance Linkiintässä  


163 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page