Toni toimii Eezy Unitedilla yhteyspäällikkönä. Hänellä on pitkä rekrytointikokemus Eezy-konsernilla. Nykyisessä pestissään hänellä on vahva tahtotila auttaa suomalaisia urheilijoita ja valmentajia työllistymään.
- Työpäivät sisältävät tällä hetkellä paljon uusasiakashankintaa ja myyntityötä. Pidän tärkeänä sitä, että saan luotua hyvän suhteen jokaiseen asiakkaaseen. Käyn paljon myös keskusteluja töitä hakevien urheilijoiden kanssa ja sparraan heitä, Toni kertoo.
Kun häneltä kysyy, mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteet työrintamalla, niin hän heittää heti takaisin, että kehittäminen.
- Jatkuva kehittäminen ja kehittyminen on tärkeää, jotta esimerkiksi tämä palvelu olisi urheilijoille mahdollisimman helppo käyttää. Myös uusien ideoiden miettiminen on tärkeää. Meidän konseptistamme on tullut kyselyjä nyt ulkomailta asti, ja se on osa tulevaisuuden tavoitteita.
Hänen toiveensa on myös, että Eezy Unitedin asiakasyritykset lähtisi suoraan tukemaan urheilijaa tai tekemään yhteistyötä hänen kanssaan.
- Haluaisin myös tulevaisuudessa nähdä, että esimerkiksi SM-liigassa 10–15 vuotta pelanneelle pelaajalle tarjottaisiin uran päätteeksi, vaikka kymmenen kyseisin joukkueen sponsorifirmaa, joihin hän pääsisi suoraan töihin. Pelaajat tekevät sponsoreille kuitenkin valtavan tärkeää työtä kiekkouran aikana.
Oma urasiirtymä
Ennen työskentelyä henkilöstöpalvelualalla, Toni teki ensimmäisen, hienon työuransa jääkiekkoilijana. Oma urasiirtymä onnistui läheisten tuen ja uran aikana muodostuneiden suhteiden avulla.
- Urheilu-urani loppupuolella kävin tärkeitä ja rehellisiä työuraan liittyviä keskusteluja muun muassa hyvän ystäväni kanssa. Niistä keskusteluista oli paljon apua urasiirtymässäni. On todella tärkeää, että löytyy joku, jonka kanssa pystyy asioita sparraamaan.
- Pidin urani jälkeen vuoden sapatin, mikä oli taloudellisesti mahdollista siinä kohtaa. Tauko teki tosi hyvää, ja se oli tärkeää aikaa. Sapatin jälkeen mun vanha pelikaverini Riku Rahikainen soitti, ja tarjosi mulle töitä silloisesta Smile Henkilöstöpalveluista. Yhtäkkiä istuin toimistossa läppäri edessä, ja ei auttanut muu kuin alkaa soittelemaan ja tekemään töitä. Otin urheilijan asenteen, periksiantamattomuuden, ja homma alkoi toimimaan. Pikkuhiljaa löysin oman tyylini työelämään, Toni jatkaa.
Toni tahkosi pitkän uran Suomessa, Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Hän kertoo, että urheilu-uralta on noussut tärkeitä valttikortteja.
- Pelasin 18 vuotta ammatikseni jääkiekkoa. Siinä kehittyi todella hyvin muun muassa sosiaaliset taidot sekä suhteiden luominen eri henkilöiden ja tahojen kanssa. Näistä vahvuuksista on ollut todella paljon hyötyä heti kiekkouran jälkeen työtehtävissäni.
- Itse lähdin nuorena ammattilaisuralle. Unelmien tavoittelu on tärkeää. Urheilu-uran rinnalla kannattaa silti käydä koulua tai tehdä töitä, sillä mitä nuorempana saa jalkaa oven väliin, sitä helpompaa on työllistyminen urasiirtymässä. Huipulla ei ole paikkoja monelle, Toni kiteyttää.
Bonuskysymys
Tiimin esittelyn yhteydessä työkaverit saivat kysyä, minkä tahansa kysymyksen haastateltavalta, ja tiimin HR- ja markkinointiasiantuntija Mikaela Ingberg halusi kysyä Tonilta, että miten hän sai psyykattua itsensä jokaiseen matsiin, kun kiekkokausi sisältää paljon pelejä, jopa kolme peliä viikossa?
- Keskeinen ajatus on, että kaikki pelaa sen takia, että pääsee playoffs-peleihin. Kaudessa oli 60 peliä, niin omalla kohdallani 20 peliä niistä tuntui hyvältä. Loput tuntuivat pakottamiselta. On muistettava, että pelaajat ovat pelipäivänä yhteensä noin viisi tuntia hallilla. Se oli sellaista hyvän fiiliksen hakemista. Oli henkisesti raskasta pelata loukkaantumisten kanssa. Toisaalta oli hyvä, että pelejä oli paljon, niin ei jäänyt murehtimaan tappioita. Jäälle meno ottelun alussa, oli kuitenkin joka kerta aivan huippua. Se tunne siellä hallikäytävässä ja se, kuinka adrenaliini virtasi kehossa, oli jotain aivan huikeaa ja niin ikimuistoista, jollaista tunnetta en usko saavani enää millään muulla työurallani, Toni kertoo.
Comments