top of page

Urheilijat Compass Groupilla: Olympiastadionin roudarit

Päivitetty: 24. kesäk.

Compass Group on maailman johtava ruoka- ja monipalveluyhtiö, joka tunnetaan laadukkaasta palvelustaan erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Yksi Compass Groupin toiminnan kulmakivistä on ammattitaitoinen henkilöstö, joka varmistaa, että kaikki sujuu suunnitellusti ja asiakkaat voivat nauttia unohtumattomista hetkistä. Henkilöstöön kuuluu myös monen eri lajin urheilijoita. Compass Group on palkannut tekijöitä Eezy Unitedilta esimerkiksi varastollisiin tehtäviin, joihin sisältyy muun muassa roudaamista ja hyllyttämistä.  

 

Olympiastadionin kulisseissa ahkeroivat lentopalloilijaveljekset Ville ja Kalle Kattelus, jotka ovat päättäneet yhdistää urheilu-uransa Compass Groupin tarjoamiin työmahdollisuuksiin. Kumpikin veljeksistä on viimeset kaudet pelannut lentopalloa Vantaan Ducksissa. Ville opiskelee myös kuntoutuksenohjaajaksi, kun taas Kalle haaveilee luokanopettajan ammatista ja tekee opettajansijaisuuksia. Molemmat ovat tehneet roudaushommia Eezy Unitedin kautta jo viime vuodesta lähtien.

 

Lentopalloilijat Kalle ja Ville Kattelus

– Tapahtumien valmistelu on meidän hommaa. Me täytämme myyntipisteet valmiiksi. Jokaisella roudarilla on oma alue Olympiastadionilla, josta vastaa. Jos jostain myyntipisteestä pyydetään tuomaan jotain lisää, niin me toimitetaan se heille, Ville kertoo. 

 

Yksi suuri etu Compass Groupin tarjoamissa työmahdollisuuksissa urheilijoille on joustavuus. Ville ja Kalle ovat kertovat, että keikkaluontoiset työt mahdollistavat sen, että he voivat sovittaa työvuoronsa omiin urheiluun liittyviin aikatauluihinsa.  

 

– Alusta asti on pystynyt työaikoja muovailemaan treenien ehdoilla. Välillä on tultu aikaisemmin, että on päästy lähtemään ajoissa treeneihin. Tosi ymmärtäväisesti on suhtauduttu meidän urheiluun, Ville sanoo.   

 

Compass Groupin suhtautuminen urheiluun on ollut erityisen ymmärtäväistä. Ville kertoo, että heille on aina viestitty selkeästi, että urheilu on heidän pääprioriteettinsa, eikä siitä jousteta. Tämä on antanut heille mahdollisuuden tasapainottaa urheilu- ja työelämänsä optimaalisesti. 

 

– Paras juttu tässä työssä on se, että töitä on säännöllisen epäsäännöllisesti. Tapahtumat on tiedossa jo hyvissä ajoin, niin niihin osaa varautua, jolloin ne pystyy sovittaa hyvin kaiken muun kanssa, kertoo Kalle. 

 

– Jos vaikka viikonloppuna on tapahtuma, ollaan yleensä jo edellisellä viikolla täyttelemässä myyntipisteitä. Tapahtumat on sitten vähän pidempiä rupeamia, mutta täyttöpäivät ovat olleet aina rentoja, täydentää Ville. 

 

Kun veljekset aloittivat, heidät otettiin avosylin vastaan. Työkaverit olivat mukavia ja perehdytys erityisen ammattitaitoista. Kalle kertoo ensin jännittäneensä, että eksyisi Olympiastadionille. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi. 

 

– Olen tosi tyytyväinen siihen, miten Compass Groupin perehdytys hoidettiin. Tosi iso osa alusta oli sitä, että harjoiteltiin vaan kulkemaan siellä, kun sinne niin helposti eksyy. Se hoidettiin tosi hienosti ja perehdytykseen oli selkeästi panostettu. Porukasta tuli saman tien sellainen fiilis, että jos vaan töitä tulee lisää, niin haluan ehdottomasti jatkaa, hän sanoo. 

 

Veljekset korostavat, että joukkueurheilusta on ollut suuri hyöty heidän työssään. Tiimityötaidot ovat korvaamattoman arvokkaita, kun työskennellään erilaisten ihmisten kanssa ja varmistetaan, että kaikki sujuu suunnitellusti. 

 

– Paineensietokyky on myös aika tärkeä, kun liikkuu ihmismassassa ja välillä on aika kiire. Fyysisestä kunnosta on myös hyötyä, kun tulee paljon askelia, pitkiä välimatkoja ja pitkää päivää, lisää Ville. 

 

Veljekset vertaavat tapahtumia urheilusuorituksiin. Hektisissä tapahtumissa he pääsevät haastamaan itseään.  

 

– Pieni painetila päällä koko ajan ja tulee ohjeita sieltä ja täältä, se on siistiä, Kalle hymyilee. 

 

Vaikka veljekset ovat kiireisiä ammattiurheilijoita, he ovat löytäneet Compass Groupista mahdollisuuden kartuttaa arvokasta työkokemusta jo aktiiviuran aikana. Kalle pitää tärkeänä, että pääsee nuorena tekemään paljon erilaisia töitä. 

 

– Roudaus on sellainen homma, mitä en itse ollut aikaisemmin tehnyt. Tapahtumat on tosi siistejä, niissä on ihan omanlaisensa tunnelma, kun siellä on niin paljon jengiä, hän kertoo. 


Jani Immonen, Compass Group

Compass Groupin yhteistyö Eezy Unitedin kanssa on loistava esimerkki siitä, kuinka yritykset voivat tukea nuoria ammattiurheilijoita heidän urheilu-uransa rinnalla ja tarjota heille mahdollisuuden kehittää taitojaan myös muilla elämänalueilla. Samalla se antaa urheilijoille joustavuutta ja taloudellista vakautta. Compass Groupin tapahtumapäällikkö Jani Immosen mukaan roudaaminen on fyysistä työtä, johon urheilijat soveltuvat loistavasti fyysisiltä ominaisuuksiltaan. Tärkeintä hänen mukaansa on kuitenkin ahkera ja työhön tarttuva asenne. 


– Näillä kundeilla sitä on todella ollut, heillä on oikea asenne elämään ja työhön, Jari ylistää. 


133 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page