top of page

Urheilijat pistävät parastaan Compass Groupilla


Helsingin Olympiastadionilla käy kuhina Suomen Huuhkajat pelaavat Tanskaa vastaan jalkapallon EM-karsinnoissa. Ensimmäisen puoliajan jälkeen kioskin eteen kerääntyy jono innostuneita katsojia. Kassan takana heitä vastassa on iloinen muodostelmaluistelun moninkertainen MM-mitalisti Inka Korpio, 22, valmiina palvelemaan.

Korpio on yksi monista maailman johtavan ruoka- ja monipalveluyhtiö Compass Groupin työllistämistä urheilijoista. Hän on toiminut kioskimyynnissä Olympiastadionilla edellisestä kesästä alkaen. “Olen tykännyt erityisen paljon näistä Olympiastadionin työkeikoista. Kun on iso stadion ja isoja tapahtumia, niin kyllä sen tunnelman tuntee”, Korpio kertoo. Hänen mukaansa ihmiset ovat aina hyvällä tuulella ja tunnelma katossa, jolloin itselläkin on hyvä fiilis.

Kioskimyynnissä Olympiastadionilla työskentelee myös 19-vuotias jalkapalloilija Oscar Häggström. HJK:ssa pelaava nuori lupaus on tehnyt keikkatyötä huhtikuusta alkaen heti lukiosta valmistuttuaan. “Huuhkajien peli oli hektinen, mutta mukava tapahtuma. Työkaverit olivat avuliaita ja ystävällisiä, mikä teki tunnelmasta loistavan!” hän iloitsee.


Häggström kertoo, että Huuhkajien pelipäivä alkoi heidän osaltaan työpisteen siivoamisella ja organisoimisella. Hyllyt ja jääkaapit täytettiin ruuilla ja juomilla, minkä jälkeen asiakkaat saapuivat stadionille, ja otettiin vastaan ensimmäisiä tilauksia. Häggström on hyvin tyytyväinen työhön saatuun perehdytykseen. “Minut otettiin stadionilla tosi hyvin vastaan. Kysymyksiin sai aina heti vastaukset”, hän toteaa. Korpio komppaa: “Töihin on mukava mennä, kun vastassa on hyviä tyyppejä, jotka antavat selkeät ohjeet. Vaikka työntekijöitä on paljon, olemme aina saaneet hyvää ohjausta.”

Isot tapahtumat Olympiastadionilla tietävät myös ruuhkaa ja painetta asiakaspalvelijoille. Korpio kokee toimivansa paineen alla hyvin ja joukkueurheilijana osaa tehdä yhteistyötä ja toimia erilaisten ihmisten kanssa. “Olen saanut esimiehiltäni paljon positiivista palautetta kyvystäni ottaa palautetta vastaan”, Korpio hymyilee. Työntekijänä hän on ahkera ja oma-aloitteinen: “Annan aina kaikkeni. Kaivan itsestäni extra-paljon energisyyttä työvuoroihin voidakseni palvella asiakkaita paremmin. Ja kun olen tullut töihin niin mä haluan tehdä töitä, enkä istua puhelimella tai mitään sellaista. Pyrin koko ajan tekemään jotain ja kysyn esimieheltä, miten voin olla parhaiten hyödyksi.”

Häggström kertoo, että etenkin joukkueurheilun kehittämistä yhteistyötaidoista oli tiimin sisällä paljon apua varsinkin kiireisimmissä tilanteissa. Asiakaspalvelutyö sujui hänen mukaansa jouhevasti. “Pääsin hyödyntämään sosiaalisia taitojani ja palautteen vastaanottamiskykyäni, joita urheilu on opettanut minulle”, Häggström sanoo. Urheilussa oppimistaan taidoista sekä Korpio että Häggström kokevatkin hyötyneensä eniten oma-aloitteisuudesta, kehittymishalusta, yhteistyötaidoista ja myös fyysisestä kunnosta: “Juomakorien kantaminen pitkissä portaissa kuumana päivänä vaatii myös vähän kuntoa”, Korpio naurahtaa.

Työskentely Compass Groupilla on myös saanut Korpion kiinnostumaan tapahtuma-alasta enemmän. Hän kertoo haluavansa tehdä lisää töitä isojen tapahtumien parissa. “On niin siistiä, että olen päässyt olemaan osa tällaisten tapahtumien rakentamista. Olen kiitollinen, että olen päätynyt tänne”, hän ylistää. Molemmat työntekijät kehuvat Compass Groupin yhteisöä. “Siellä oli todella kiva ilmapiiri!” Häggström hymyilee.

Compass Group on maailman johtava ruoka- ja monipalveluyhtiö, joka toimii laajasti eri toimialoilla. Yhtiö tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja asiakkailleen yli 45 maassa ympäri maailmaa. Compass Group tunnetaan laadukkaasta ruoasta ja juomasta, asiakaslähtöisestä palvelusta sekä kyvystään luoda ainutlaatuisia ruoka- ja tapahtumakokemuksia.

Yhtiö työllistää laajan joukon ammattilaisia, joilla on intohimo tarjota asiakkailleen huippuluokan palvelua. Urheilijoiden tukeminen ja työllistäminen sopii Compass Groupin vastuulliseen yrityskulttuuriin. Tämän vuoden aikana peräti 32 urheilijaa on tehnyt keikkatöitä Olympiastadionilla Eezy Unitedin kautta. Tapahtumapäällikkö Jani Immonen kertoo, että tärkeintä työssä on ahkera ja työhön tarttuva asenne, jota urheilijoilta löytyy. “Urheilijoilla on hyvä asenne ja fyysinen kunto. He jaksavat painaa meillä duunia”, säestää asiakkuuspäällikkö Sari Salminen.


250 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page