top of page

Urheilijat työllistyvät Motonetilla

Päivitetty: 6. marrask. 2023


Yhä useammalle urheilijalle “autoilevan ihmisen tavaratalo” Motonet alkaa tulla entistä tutummaksi kilpaurheilun parista mainosten peittäessä urheilukenttien ja liikuntapaikkojen laitamia ja valotauluja. Yritys on vahvasti kasvava autovaraosien ja –tarvikkeiden, työkalujen sekä vapaa-ajan tuotteiden erikoisliikeketju ja on yksi urheilijoille räätälöidyn henkilöstöyrityksen Eezy Unitedin yhteistyökumppaneista. Eezy United auttaa motivoitunutta ja tavoitteellista urheilijatyövoimaa ja sitä kaipaavia yrityksiä löytämään toisensa.

Yhteistyökumppanina Motonet on löytänyt vastuuntuntoisia ja osaavia työntekijöitä Eezy Unitedin kautta. Eezy United on kyennyt hoitamaan nopealla reagoinnilla tekijöitä yrityksen tarpeisiin lyhyelläkin varoitusajalla ja varmana siitä, että työntekijät hoitavat tehtävänsä mallikkaasti. Eezy Unitedin asiakkuuspäällikkö Toni Dahlman näkeekin, että nopea reagointi asiakkaan tarpeisiin on heidän vahvuutensa. Heidän kauttaan Motonetille on löytänyt tänä vuonna jo 34 työntekijää pääkaupunkiseudulle.

”Heillä [urheilijoilla] on tavoitteita urheilun myötä, mikä näkyy siinä, että kun tullaan töihin, on työmoraali tietyllä tavalla korkeampi. He ovat vastuuntuntoisempia ja ehkä jopa tunnollisempia kuin muut nykyajan nuoret”, kehuu Jaana Jääskeläinen, Motonetin Vantaan yksikön tavaratalopäällikkö.

Jääskeläinen kertoo urheilijoiden aikataulutuskyvyn olevan oman kokemuksensa mukaan erinomainen ja lisää, että hänen yksikkönsä urheilijat lähtevät usein aamuhyllytysvuoron jälkeen suoraan omiin harjoituksiinsa. Hän kiittelee myös urheilijoiden mainiota kykyä kommunikoida urheilumenojensa ajankohtia hyvissä ajoin, mikä omalta osaltaan jouhevoittaa esimiehen työtä johtajana.


Urheilijoiden aikataulutuskykyä ylistää myös Turun yksikön asiakaspalvelupäällikkö, Teija Hakanen:

”Urheilijat asettelevat päivänsä aikataulut fiksusti: he tulevat töihin, tekevät työnsä sekä käyvät treeneissä ja kilpailuissa. Sitä kyllä ihailen heissä.”

Motonet on hakenut Eezy Unitedilta työntekijöitä sekä koko- että osa-aikaiseen työsuhteeseen. Jääskeläinen kertoo etenkin lyhyen päivän työntekijöiden yleensä aloittavan työskentelyn tavaratalon hyllyttäjinä, sillä se on verrattain nopea opettaa uusille työntekijöille. Asiakaspalveluun tuleville uutukaisille perusteiden opettamiseen kuluu viikon päivät. Hakanen kertoo, etteivät hae työntekijöitä minkään tietyn koulutustaustan perusteella, vaan etsivät työntekijää, jolla on oikeanlainen asenne ja persoona työhön.

”Tämä asiakaspalvelu on kyllä vaativa homma”, Hakanen naurahtaa, ”joten enemmän haetaan sitä asiakaspalvelu- ja myyntiasennetta ja positiivisuutta.”

Jääskeläinen kertoo, että oli löytänyt Eezy Unitedin kautta omaan yksikköönsä varaosamyyjän, jolla oli autoharrastuksensa kautta kertynyt tietotaitoa varaosista ja näin ollen sopi tehtävään mainiosti. Vaikka kyseinen urheilija ei ollut autoalaa opiskellutkaan, Jääskeläinen sai hänestä koulittua tavattoman etevän varaosamyyjän yksikköönsä.

”Sanoin, että jos teiltä löytyy joku helmi, niin otan kyllä ihmeessä tänne, koska niiden [varaosamyyjien] löytäminen on niin vaikeaa”, Jääskeläinen muistelee.

Nelinkertainen nyrkkeilyn Suomen mestari, Turun Urheiluliiton Jere Nieminen, löysi oivallisen työpaikan Motonetilta Eezy Unitedin kautta ammattiurheilu-uransa ohelle. Turussa Hakasen alaisuudessa asiakaspalvelussa työskentelevä Nieminen kertoo viihtyneensä Motonetilla erinomaisesti kuluneen vuoden.


Nyrkkeilijä Jere Niemeläinen
Jere Niemeläinen Kuva: Suomen Nyrkkeilyliitto

”Olen opiskellut rakennusalaa, mutta huomasin, että sen alan työpäivän jälkeen ei treeneistä tule mitään. Oli kyllä hyvä, että pääsin tällaiseen fyysisesti helpompaan työhön”, Nieminen riemuitsee.

Sekä nykyiset että entiset urheilijat voivat lähettää nettisivujen kautta hakemuksen, jonka jälkeen häneen otetaan yhteyttä ja sovitaan haastattelusta. Eezy Unitedilla haastatellaan jokainen hakija ja pyritään löytämään juuri hänelle sopiva työpaikka. Sopivan työpaikan löytyessä Eezy United tarjoaa tukea ja sparrausta työnhakuprosessiin, kuten haastatteluun yrityksen kanssa. Tavoitteena on tukea urheilijoiden kaksoisuraa tai urheilu-uran jälkeistä siirtymää työelämään auttamalla sekä yrityksiä että urheilijoita itsejään tunnistamaan uran aikana karttunut arvokas osaaminen.

Eezy unitedin kautta töitä haki myös ylioppilaaksi keväällä 2022 kirjoittanut jalkapalloilija Luca Nyholm. Hän sekä pelaa että valmentaa tulevaisuuden huippuja Malmin Pallossa. Hän sanoo yllättyneensä positiivisesti työnhakuprosessin helppoudesta ja nopeudesta.

”Olin töissä jo vajaan kahden viikon kuluttua hakemuksen lähettämisestä”, Nyholm hämmästelee.

Työskentely Motonetilla on ollut kummallekin nuorelle positiivinen kokemus, mitä edesauttaa yrityksen ymmärrys urheilusta. Niemisen mukaan siitä on valtavan suuri apu, että työnantaja on valmis joustamaan, jos paikka esimerkiksi maajoukkueen edustamiseen avautuu aivan viime hetkillä.

”Kyllä meillä ymmärretään, että urheilijalle se urheilu on päätyö, minkä takia joustetaan kyllä aikataulujen kanssa”, Hakanen sanoo. ”Välillä myös tulee vähän harvinaisempia lajeja, niin siinä oppii itsekin vähän lisää, että mitäs tässä lajissa tapahtuu.”

Sen lisäksi, että urheilijoita työllistävät yritykset saavat urheilijoista erinomaisia työntekijöitä ja oppivat uusia puolia urheilijoiden lajeista, he myös tekevät urheilijan elämästä merkittävästi helpompaa. Yhteistyöstä nauttii siis sekä urheilija-työntekijä että työnantaja ja yritys.

”Ollaan oltu kyllä oikein tyytyväisiä tähän yhteistyömalliin Unitedin kanssa. Ollaan saatu tosi kivoja tyyppejä!” Hakanen riemuitsee.

254 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page