top of page

Urheilijoilta lisäpotkua Tammer-Auton arkeen


Atte-Elias Puholainen

Urheilullinen nuorimies kävelee Tampereen Tammer-Autoon iloisin mielin: hän tietää, että tulee nauttimaan tulevasta työvuorosta saadessaan kuljettaa asiakkaalleen uuden Toyotan päästen samalla testaamaan tuliterän Toyotan äänentoistojärjestelmää.


Atte-Elias Puholainen, 21-vuotias lentopalloilija Pälkäneen Luja-Lukossa kuljettaa auton ostajalle “avaimet käteen” -periaatteella: Puholainen saa lyhyen perehdytyksen autosta Tammer Autossa Tampereella, josta suuntaa asiakastaan kohti. Takaisin Tampereelle Puholainen pääsee joko toisen autonkuljettajan kyydillä taikka junalla. Keikkatyö sopii Puholaiselle: aikataulu on vain pidettävä ajantasalla menoista, mutta sehän ei urheilun kiireiden keskellä varttuneelle Puholaiselle ongelma ole.

Puholaisesta on mukavaa, että löytyy työnantajia, jotka arvostavat urheilijoiden elämän hektisyyttä ja tarjoavat joustavia työkeikkoja. Näin hän voi esimerkiksi itse valita kannattaako lähteä ajamaan koko päivän kestävää työkeikkaa, jos seuraavana päivänä on tiedossa lentopallopeli. Hänestä joustavien työnantajien löytäminen on elintärkeää etenkin urheilijoille, jotka eivät urheilullaan pysty elättämään itseään mutta kuitenkin tähtäävät sitä kohti.


Vaikka Tammer-Auton Myyntipäällikkö Mika Hirsimäki on itse pelannut salibandya läpi 90-luvun, ei hän suinkaan palkannut urheilijoita vain verestääkseen omia muistojaan, vaan on kokenut urheilijoiden otteen työntekoon kiitettäväksi. Hän ihailee urheilijoiden monipuolisia kykyjä, joita pystyy soveltamaan, jos jonkunlaiseen työtehtävään:


Mika Hirsimäki

”Kun tämä meidän työ voi välillä olla todella hektistä, niin kyllä urheilijoilla on se paineensietokyky parempi”, Hirsimäki kuvaa. ”He osaavat kiireessä käsitellä asioita eivätkä heti mene tukkoon, jos on muutama vaikea asia päällekkäin yhtä aikaa.”

Hirsimäen mukaan automyynnissä teknisten taitojen osaamisen sijaan tärkeämpää on löytää työntekijöitä, joista saa luotettavan ja helposti lähestyttävän ensivaikutelman. Toyotalla on paitsi oma koulutusohjelmaohjelma, myös laaja perehdytysohjelma, mitkä takaavat työntekijöille riittävän tiedon ja taidon automyynnistä. Näin ollen mitään tiettyä koulutustaustaa ei hakijoilta vaadita, vaan ennemminkin tietyn tyyppistä hakijaa. Hirsimäki on työskennellyt paitsi Eezy Unitedin urheilijoiden kanssa, mutta talosta löytyy myös muita urheilutaustaisia työntekijöitä. Urheilijamyönteisyys on siis kaikkialla talossa, ja voisi jopa olettaa, että urheilijoilta löytyy karkeasti sanoen juuri niitä piirteitä, joita Tammer-Auto riveihinsä etsiikin.

Jälkimarkkinointitoiminnoista, (korjaamo, varaosat ja autonvuokraus, yms.) vastaava Martti Huttunen taas tuo esiin urheilijoiden reippauden: hänen mukaansa urheilijat tarttuvat helposti tuumasta toimeen ja saattavat annetut tehtävät loppuun saakka kiitettävin arvosanoin ilman turhia napinoita.

”Kyllähän aktiiviurheilijat elävät hyvin omien aikataulujensa puitteessa ja kyllä se sitoutuminen siihen tekemiseen on toisenlaista”, hän miettii.

Kun Tammer-Auton rengashotellissa renkaita säilytetään reiluun tuhanteen autoon, tarvitaan renkaidenvaihtosesongeille etenkin renkaiden kuljetukseen ja pesuun ylimääräisiä käsipareja. Kun yhteistyötä Eezy Unitedin kanssa on ollut edelliset kolme sesonkia, ei Huttuselta löydy mitään valittamista. Päivastoin: hän kehuu kuinka helppoa yhteistyö Eezy Unitedin kanssa on ollut ja kuinka reippaat urheilijataustaiset työntekijät ovat olleet suuri apu renkaidenvaihdon myllerryksessä!

Yksi näistä Huttusen hehkuttamista rengasapulaisista on Aaro Tavast, 19-vuotias trampoliinivoimistelija Tampereen Voimistelijoista. Tällä hetkellä armeijassa marraskuun MM-kilpailuihin valmistuva Tavast sai keväällä kuukauden mittaisen pestin Tammer-Autosta, kun rengashotellin sujuvaan pyörittämiseen tarvittiin lisäkäsiä. Huippukuntoinen Tavast yhdessä muiden urheilijataustaisten nuorten kanssa toi urheilijamaisen asenteen renkaidenkuljetukseen pesuun ja kuljetukseen, mikä innosti nuorukaista entisestään:

”Työilmapiiri oli Tammer-Autolla hyvä ja positiivinen ja porukkaan pääsi hyvin mukaan. Parasta olivat työkaverit ja uudet kokemukset”, Tavast muistelee.

Yhteistyö Eezy Unitedin kanssa ei ole pelkästään palvellut Tammer-Autoa löydettyään ahkeria urheilijoita riveihinsä, vaan myös luonnollisesti työllistettyjä urheilijoita, sekä heidän tukiverkkojaan. Muun muassa Puholainen oli kuullut Eezy Unitedin toiminnasta ja ystävältään Tommi Mäkelältä, joka oli todennut Eezy Unitedin palvelut toimiviksi jo aikaisemmin.


Teksti: Sara Killinen

206 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page